Facebook Instagram

 

RySurg

1. How does BlephEx® work?

Answer: BlephEx® is a doctors eyelid cleaning procedure. The cleaning procedure should be repeated every 4 to 6 months.

2. Where can I get a BlephEx® procedure performed?

Answer: BlephEx® is performed in doctors offices all over the world. On our website go to our DOCTOR LOCATOR MAP to find a practice near you who performs the cleaning procedure. Enter your zip code or use the + (plus) button to simply zoom in to your area.

3. Does insurance cover the cost?

Answer: No, BlephEx® is a brand new cleaning procedure and is not covered by insurance. It is a private pay procedure.

4. How much will it cost?

Answer: We don't keep track of what offices charge for BlephEx®. Each practice is different depending on geographic location. The best thing to do is to call the practice near you and find out.

5. How many times should I have the BlephEx® procedure performed?

Answer: Just like the mouth is full of bacteria and needs constant and regular hygiene as part of a healthy lifestyle. It is recommended that BlephEx® be repeated every 4 to 6 months.

6. Does BlephEx® hurt?

Answer: Your doctor will put in numbing drops which make the cleaning procedure more comfortable. Most patients report a tickling sensation, but no pain. The harder your doctor presses on your lids during the cleaning procedure, the MORE comfortable the cleaning procedure will be!

7. Will BlephEx® cleaning procedure interfere with my glaucoma medicines?

Answer: No, it is recommended you continue all of your other drops that any eye doctor has you on. 

8. Can I perform BlephEx® at home?

Answer: No, due to the close proximity of the eye, BlephEx® is only to be performed by a professional eye care specialist or trained staff, in an office or hospital setting.

9. I wear contact lenses. Should I have a BlephEx® procedure on my eyelids?

Answer: Absolutely yes. Having regular BlephEx® cleaning procedures performed every 6 months will keep your eyelids healthy.